Veelgestelde vragen Coronavirus

Mag ik mijn kind naar de peuterschool brengen als alleen ik óf mijn partner een cruciaal beroep heeft?

Ja, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft op maandag 16 maart aangegeven dat gezinnen waarvan één ouder een vitaal beroep heeft recht hebben op kinderopvang.

Mag ik mijn kind brengen als ik een alleenstaande ouder ben en ik niet thuis kan/mag werken?

Als u een vitaal beroep heeft kunt u uw kind sowieso brengen. Als u geen vitaal beroep heeft en uw werkgever heeft niet met u gecommuniceerd over de gevolgen van deze coronacrisis dan kunt u uw kind ook brengen.

Wat moet ik doen als mijn kind geweigerd wordt bij de opvanglocatie, terwijl ik denk dat dit niet klopt?

Bel naar het hoofdkantoor van De Rotterdamse Peuterschool (010-4255392) en leg duidelijk uit wat uw vraag is. U wordt doorverbonden met de manager in uw regio die met u zal bepalen of uw kind wel/niet naar de opvang kan komen.

Moet ik mijn maandelijkse ouderbijdrage gewoon betalen?

Ja, betaal de factuur voor de opvang zoals u dit altijd doet. Wij vragen dit van u omdat het nog onduidelijk is wat er financieel geregeld zal worden als de landelijke richtlijnen met betrekking tot de coronacrisis niet meer gelden. Het is van belang dat u blijft betalen zolang wij daar nog geen zekerheid over hebben, omdat u anders wellicht problemen krijgt met de kinderopvangtoeslag.

Betaalt u normaal gesproken met automatisch incasso? Deze maand wordt het bedrag rond 20 maart afgeschreven. Wij willen u erop wijzen dat de opdracht al aan de bank verstrekt is en dat u bij stornering een betalingsachterstand oploopt.

Wat is de incassoprocedure?

Maandelijks ontvangt u rond de 10e van de maand een factuur van ons met het verzoek om deze binnen 14 dagen te voldoen.

Indien u de factuur (nog) niet heeft voldaan, dan:

  • Ontvangt u de 1e week na maand 1 de eerste herinnering;
  • Belt een medewerker van Peuter&Co u op na 30 dagen en vraagt u naar de reden dat er niet is betaald;
  • Sturen we in de 1e week na maand 2 tweede herinnering;
  • Sturen we in de 1e week na maand 3 aanmaningen;
  • Een medewerker van Peuter&Co zal u wederom bellen. U wordt nogmaals gevraagd naar de reden dat u niet betaald heeft. U wordt erop gewezen dat uw kind mogelijk geschorst kan worden;

Bij het uitblijven van de betaling van uw factuur wordt de vordering overgedragen aan een incassobureau en wordt uw kind definitief geschorst. Mocht u niet in staat zijn uw vordering te voldoen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Moet ik de kinderopvangtoeslag tijdelijk stopzetten?

Nee, pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u recht op opvang en de toeslag en wordt deze doorbetaald. Geef geen wijzigingen door en zet de kinderopvang niet stop.

Mijn kind zou in maart/april starten bij De Rotterdamse Peuterschool, wat kan ik nu verwachten?

Onze afdeling planning en plaatsing zal contact met u opnemen. De ingangsdatum van het contract zal wijzigen. Op basis van de kennis die we nu hebben kiezen we ervoor alle nieuwe contracten (en daarmee plaatsingen) te laten starten op 16 april 2020.

Mijn kind gaat tot 6 april niet naar de peuterschool, hoe kan ik ervoor zorgen dat hij/zij nog wel blijft leren?

Vanaf eind deze week ontvangt u via de mail en op onze sociale media tips, leuke activiteiten en online prentenboeken. Op die manier kunt u zelf uw kind op een spelende manier dingen leren. Houd dus je mail in de gaten of volg ons op Facebook (https://www.facebook.com/DeRotterdamsePeuterschool/) of op Instagram (@de.rotterdamse.peuterschool)

Mijn vraag staat er niet tussen, wat kan ik nu het beste doen?

U kunt altijd bellen met ons hoofdkantoor op nummer 010-4255392. Onze medewerkers staan voor u klaar en zullen uw vragen beantwoorden. Wij willen u vragen er begrip voor te tonen dat er ook voor ons elke dag nieuwe of veranderende informatie voor handen is. Dit kan er soms toe leiden dat de medewerker die u te woord staat het antwoord niet direct paraat heeft. Zij zal er natuurlijk alles aan doen u zo snel mogelijk te voorzien van het juiste antwoord.

Q